Hoofdmenu

Blogs

Lewis - Week 7 2019

Steven trok dit weekend naar Lier voor een serieuze test richting zijn voorjaarsmarathon. Op de langste afstand over 25km liep hij in trainingsmodus naar een 22ste plaats in 1u43'08". Daarmee tankte hij volop vertrouwen voor een snelle marathon. Het mooie lenteweer deed niet echt denken aan veldloop. Toch kozen 4 atleten zaterdag voor de Stercross in St-Niklaas. Bij de seniors konden zowel Sarah als Bart zich in de eerste helft op het uitslagenblad plaatsen. Sarah werd vierde bij de dames en Bart eindigde 8ste bij de mannen.

Lewis - Week 6 2019

Feestvarken Jan Geudens trok op zaterdag naar camping De Groene Linden in Brecht voor de Korte Cross bij de KSAH. Ondanks een minder gevoel liep hij de dag voor zijn 62ste verjaardag toch maar weer naar een tweede stek. Ons trailkoppel Bart en Marie zocht het dik weekend iets verder van huis. In het Nederlandse Vaals namen zij deel aan de Drielandenpunttrail. Ze kozen beiden voor de 11km. Bart liep na enkele mindere weken naar een mooie tweede plaats, terwijl Marie als 18de dame de finishlijn overschreed.

Lewis - Week 5 2019

Als ik me niet vergis, was er dit weekend slechts 1 wedstrijd waar er atleten uit onze groep present tekenden. In de Kalmthoutse weiden was ook de voorspelde modder aanwezig. Spek naar de bek van de modderduivels die ik en Wieland zijn. Wieland liep een sterke cross en werd beloond met een mooie 4de plaats in een wedstrijd waar hij als jongste 60-plusser met een handicap ten opzichte van zijn tegenstanders moest starten. Ikzelf moest me na een mooi duel waarin we enkele keren haasje-over speelden tevreden stellen met de derde stek.

Lewis - Week 4 2019

Jan trok dit weekend opnieuw naar een KSAH-veldloop. Op de Korte Cross in Edegem stond er geen maat op hem en knoopte hij opnieuw aan met de overwinning. Wieland kon dan ook niet achterblijven. In Rijkevorsel kon hij na een spannend duel zegevieren. Ik ben benieuwd hoe een onderling duel tussen deze twee giganten van hun categorie zal uitdraaien. Net als Wieland nam Marie deel aan de KAVVV-cross in Rijkevorsel. Tussen het studeren en de examens door liep ze naar een 6de plaats. Frédéric en Steven trokken naar Lier om hun sterke prestaties van vorig jaar op de halve marathon te evenaren.

Lewis - Week 3 2019

Gert was dit weekend de eerste die aan de bak kwam. Onze ultraloper koos natuurlijk voor de langste afstand op de Bossen van Vlaanderen Trail in Aalter. Hij legde de 45km af in 3u35'30" en finishte hiermee als achtste. Jan trok naar Beveren voor de Korte Cross op de KSAH-veldloop. Ditmaal moest hij zich tevreden stellen met het derde podiumtrapje. Het kan niet elke week champagne zijn. Hij werd ditmaal de loef afgestoken door 2 iets jongere concurrenten.

Lewis - Week 2 2019

Het afgelopen weekend was een echt crossweekend! Het regenweer toverde elk onverhard parcours om in een slijkerige bedoening, zelfs Wommelgem. Wie anders dan Jan Geudens zorgde voor de eerste overwinning van onze trainingsgroep in 2019. Hij verkoos de KSAH veldloop in Kapellen boven Wommelgem en won daar de Korte Cross. Het merendeel van onze trainingsgroep trok wel naar de St-Elooicross. Bij de vrouwen liep Vicky naar een 2de plaats. Diezelfde plaats was ook het eindverdict voor Wieland in zijn eerste wedstrijd bij de 60+ers.

Lewis - Week 1 2019

Drie atleten uit onze groep hebben niet lang gewacht om hun
eerste wedstrijd van 2019 af te werken. Op Driekoningendag trokken zij naar de
Nieuwjaarsrun op Linkeroever. Een echt snel parcours kregen ze daar niet voor
de voeten met o.a. een modderige passage door het bos. Marie legde haar 5km af
in 22’10” en behaalde daarmee een tweede plaats bij de dames. Jasper en Bart kozen
voor de 10km. Jasper liep naar een vijfde plaats in 36’28” en Bart behaalde de
13de plaats in 39’05”.

De piste kent geen genade

De 2 stratenlopen over 10km die ik in juni afwerkten, gaven me goesting om nog eens een poging te doen om een goeie 10.000m op tartan af te werken.

Wedstrijd op mijn maat dicht bij huis

Een dikke week na Hoogstraten was het tijd voor de Brechtse Stratenloop. In eigen gemeente liep ik vorig jaar waarschijnlijk mijn allerbeste wedstrijd van de laatste jaren. Ik hoopte om dit jaar even goed te doen. Ik besefte maar al te goed dat dit bijzonder moeilijk zou worden. De hitte waarmee ik de vorige wedstrijden moest afrekenen was net op tijd uit het land verdwenen. De omstandigheden en ook de tegenstand waren ideaal om hier opnieuw een sterke prestatie af te leveren.

Highstreet

De stratenloop in Hoogstraten is een gerenommeerde wedstrijd in de Noorderkempen. Op woensdagavond is dit de place to be voor de stad en omstreken.

Pagina's

Subscribe to RSS-blogs
© 2011 SAV vzw.