Hoofdmenu

Blogs

Lewis - Week 15 2019

We komen stilaan in de laatste rechte lijn richting 10 miles. Voor velen betekende dit nog een laatste test 14 dagen voor de Hoogdag. Schoten Loopt gaf ook de atleten uit onze trainingsgroep de gelegenheid om nog één keer te vlammen. Vicky en Sarah kozen beiden voor de kortste afstand. Vicky duldde weinig of geen tegenstand bij de dames en liep onbedreigd naar de zege in 20'48". Sarah finishte net als vorige week net naast het podium. Ze kwam als vijfde dame over de eindstreep in 22'13". Ook bij de heren kozen er 3 van de "onzen" voor de 5km.

Lewis - Week 14 2019

Het eerste weekend van april staat steevast de Kastelenloop in Zandhoven op het programma. Een absolute klassieker binnen de KAVVV, die dit jaar door wegenwerken naast het kanaal over een gans ander parcours liep. De ingrediënten van deze 10km wedstrijd bleven echter dezelfde. Een mooi parcours met redelijk veel onverharde stroken, maar niet supersnel. Na een moeizame maand maart knoopt Vicky stilaan terug aan met haar betere vorm. Zij finishte als tweede dame in 41’58”. Sarah was waarschijnlijk nog niet helemaal bekomen van haar sterke 10 mijl 6 dagen voordien.

Lewis - Week 13 2019

In Lier werd zaterdag de vijfde en laatste manche van de Natuurlopen gehouden. Ik wou mezelf een keer testen op de halve marathon. De eerste warmte, de aanwezige wind op de dijken naast de Nete en het Netekanaal en het iets langere parcours maakten er niet meteen de ideale wedstrijd van. Ondanks die moeilijke omstandigheden had ik tot kilometer 16 toch een goed gevoel. De laatste 5 kilometer kreeg ik last van mijn maag en misselijkheid en tuimelde ik nog van plaats 4 naar 10. Daar verloor ik nog 3 à 4 minuten en zo kwam ik uit op een eindtijd van 1u27'31". Vicky verging het een pak beter.

Lewis - Week 12 2019

Bart trok gisteren naar de zuidelijke landshelft voor een teamtrail. Samen met zijn loopbuddy Sam deed hij iets meer dan 2 uur over het loodzware parcours van 19km rondom Berismenil. Door een weerspannige website kan ik momenteel hun plaats in de uitslag niet meedelen. Jan zocht het iets minder ver. Hij sloot zijn fantastische winter in Duffel af met een zoveelste crosszege. Laat ons zo'n topper toch niet wegstemmen ;-) . Sarah liep op de Polderloop in Stabroek georganiseerd door de club van haar vriend Matthias de 10km. Zij overschreed de finish als 5de dame in 45'30".

Lewis - Week 11 2019

Het afgelopen weekend stond in het teken van de KAVVV-kampioenschappen veldlopen. Het decor voor deze afsluiter van het winterseizoen was het recreatiedomein De Ster. De meesten van onze trainingsgroep trokken met podiumambities naar St-Niklaas. Ondanks het vormdipje waarin Vicky verkeert, slaagde ze er toch in de verwachte zilveren medaille in de wacht te slepen. Sarah kwam 7 seconden te kort voor het derde trapje op het podium. Ze moest vrede nemen met de ondankbare vierde plaats. Ook bij de mannen waren de eerste plaatsen naast het podium voor onze groep.

Lewis - Week 10 2019

Dit weekend vond de slotmanche van het veldloopcriterium bij de Vriendenclubs plaats. In het Zandhovense bos was het zaak om je plaats in het criterium te verdedigen en indien mogelijk nog een plaatsje te stijgen. Sarah liep naar de vierde plaats bij de seniors dames en kon door de afwezigheid van Vicky nog naar plaats 2 stijgen in het klassement. Bij de seniors mannen liepen Jasper en Bart na een verdienstelijke wedstrijd respectievelijk als 4de en 12de binnen. Voor Jasper was dit ook het eindverdict in de criteriumstand. Bart deed hier 1 plaatsje beter dan zijn daguitslag en werd 11de.

Lewis - Week 9 2019

In dit kletsnatte weekend speelde alle wedstrijdbedrijvigheid zich af in de Kalmthoutse velden. Deze locatie heeft sowieso niet veel regen nodig om er een zware veldloop van te maken. Ook deze keer werd het een echte moddercross. Dit is niet meteen het favoriete parcours van Vicky. Toch liep ze na master Lieveke onbedreigd naar de overwinning bij de seniors. Ook Sarah had moeite op deze zware omloop, maar desondanks liep ze naar de derde plaats bij de seniors dames. Zowel Wieland als ik zijn wel liefhebbers van dit type parcoursen.

Lewis - Week 8 2019

Dit weekend vond onze eigen Memorial Jos De Borger plaats. Als vanzelfsprekend tekende een groot aantal atleten uit onze trainingsgroep present op deze veldloop. De wedstrijd kon niet beter beginnen met de dubbel voor onze dames. Vicky liep vlot naar de zege en Sarah liep in één van haar betere wedstrijden deze winter naar de 2de plaats bij de seniors. Alle mannen mochten samen starten. Achter de ongenaakbare master Dirk Vermeiren trok Jasper aan het langste eind bij de seniors. Meteen zijn allereerste overwinning in een KAVVV-cross. Ook Frédéric en Tim streden mee in de voorste gelederen.

Lewis - Week 7 2019

Steven trok dit weekend naar Lier voor een serieuze test richting zijn voorjaarsmarathon. Op de langste afstand over 25km liep hij in trainingsmodus naar een 22ste plaats in 1u43'08". Daarmee tankte hij volop vertrouwen voor een snelle marathon. Het mooie lenteweer deed niet echt denken aan veldloop. Toch kozen 4 atleten zaterdag voor de Stercross in St-Niklaas. Bij de seniors konden zowel Sarah als Bart zich in de eerste helft op het uitslagenblad plaatsen. Sarah werd vierde bij de dames en Bart eindigde 8ste bij de mannen.

Lewis - Week 6 2019

Feestvarken Jan Geudens trok op zaterdag naar camping De Groene Linden in Brecht voor de Korte Cross bij de KSAH. Ondanks een minder gevoel liep hij de dag voor zijn 62ste verjaardag toch maar weer naar een tweede stek. Ons trailkoppel Bart en Marie zocht het dik weekend iets verder van huis. In het Nederlandse Vaals namen zij deel aan de Drielandenpunttrail. Ze kozen beiden voor de 11km. Bart liep na enkele mindere weken naar een mooie tweede plaats, terwijl Marie als 18de dame de finishlijn overschreed.

Pagina's

Subscribe to RSS-blogs
© 2011 SAV vzw.